Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на
Коментари Харесай

САЩ и Китай подписаха първата фаза на търговската сделка

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и вицепремиерът на Държавния съвет на КНР Лиу Хе подписаха първата фаза на съглашението за решение на двустранния търговски спор, съобщи ТАСС, представени от БГНЕС. Церемонията се организира в Белия дом.
Според комерсиалната договорка Китай се съгласява да усили покупката на американски артикули с 200 милиарда $ повече, в сравнение с през 2017 година (преди експлоадирането на комерсиалната война), оповестява Агенция Франс Прес. Условието би трябвало да се извърши в границите на 2 години. Това ще бъдат спомагателни 32 милиарда $ за американски селскостопански артикули и морски блага, близо 78 милиарда $ за промишлени артикули като самолети, машини и стомана и 52 милиарда $ за енергийни артикули.
Новата комерсиална договорка сред САЩ и Китай ще способства, наред с други неща, за известно стабилизиране на интернационалните връзки, уверен е Тръмп.
" В рамките на договорката девалвацията на китайската валута ще има избрани строги ограничавания ", акцентира още президентът.
Лорънс Кудлоу, началник на Националния стопански съвет на Белия дом, съобщи по-рано, че Съединените щати ще запазят митата върху редица артикули от Китай, с цел да подсигуряват, че Пекин ще съблюдава отговорностите, обрисувани в първата фаза на комерсиалното съглашение сред страните.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР